Social

#omicron #avertisment #oms

Avertisment OMS: Omicron se raspandeste mult mai rapid decat variantele anterioare

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a avertizat marti ca noua varianta Omicron se raspaneste cu o rapiditate mult mai mare decat variantele anterioare, inclusiv Delta. Se estimeaza ca la aceasta ora varianta Omicron este prezenta deja in aproape toate tarile lumii.

 

„Omicron se raspandeste intr-un ritm pe care nu l-am vazut la nicio varianta anterioara”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Saptezeci si sapte de tari au raportat acum cazuri de Omicron. Si realitatea este ca Omicron este probabil in majoritatea tarilor, chiar daca nu a fost detectat inca”, a adaugat Tedros care a precizat ca OMS este ingrijorata de faptul ca tarile resping Omicron ca o varianta usoara.

Desi Omicron este mult mai contagioasa, momentan nu se stie daca provoaca o boala mai usoara sau mai grava decat tulpinile anterioare ale virusului.

„Am aflat pana acum ca subestimam acest virus pe riscul nostru”, a spus Tedros. „Chiar daca Omicronul cauzeaza o boala mai putin severa, numarul mare de cazuri ar putea coplesi din nou sistemele de sanatate nepregatite”, a adaugat Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit CNBC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea