Social

# avertisment oms #pandemie #oms

Avertisment OMS: Al doilea an al pandemiei, mai dificil

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeaza ca cel de-al doilea an al pandemiei de coronavirus va fi mai dificil decat primul. Afirmatiile se bazeaza pe modul in care virusul se transmite, in special in emisfera nordica, dar si pe faptul ca au aparut noi tulpine care au o viralitate mult mai mare. 

"Intram in al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil avand in vedere dinamica transmiterii si unele probleme pe care le vedem", a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgente al OMS, in timpul unui eveniment care a avut loc online, potrivit realitatea.net.

Bilantul deceselor la nivel mondial se apropie de 2 milioane de la inceputul pandemiei, fiind infectate 91,5 milioane de persoane.

"Cu certitudine, in emisfera nordica, mai ales in Europa si America de Nord, am vazut o furtuna perfecta a sezonului - frig, oameni care stau in interior, un amestec social mai mare si o combinatie de factori care au dus la o transmitere mai mare in multe, multe tari", a spus Ryan, citat de ziare.com.

"Dupa sarbatori, in unele tari situatia se va agrava ", avertizeaza Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea