Social

# decese europa # avertisment oms #oms

Avertisment OMS - a crescut cu 40% rata deceselor in Europa

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a facut un anunt dur. In ultima saptamana a crescut rata deceselor cu 40% la nivelul Europei.

OMS trage atentia asupra situatiei ingrijoratoare din Europa. Numarul de cazuri a crescut alarmant in ultimele zile, iar mortalitatea a crescut semnificativ. Potrivit OMS, saptamana trecuta, decesele zilnice au crescut cu 40%.

“In acest moment suntem mult in urma virusului in Europa, astfel incat a i-o lua inainte va necesita o accelerare serioasa in ceea ce facem.

Vedem insa un numar mare de cazuri, vedem boala larg raspandita, vedem rate foarte, foarte inalte de pozitivare si o lipsa in crestere de capacitate de a depistare eficace a contactilor, care indrepta boala si mai mult intr-o zona intunecata.

Iar multe tari se confrunta acum cu spectrul inchiderilor in saptamanile viitoare. Nu este o situatie in care, sunt sigur, vreo tara din Europa sau din lume ar vrea sa se afle”, a declarat Mike Ryan, directorul Programului pentru urgente sanitare al OMS intr-o conferinta de presa, potrivit realitatea.net.

In opinia reprezentantilor OMS Europa are nevoie de o accelerare a luptei impotriva coronavirusului, in caz contrar efectele vor fi dezastruoase. Primul pas in lupta cu acest virus, pentru a nu ajunge la un nou lockdown, este depistarea si izolarea contactilor persoanelor confirmate pozitiv.

In acest moment Europa furnizeaza 46% din bilantul global de infectari si aproape o treime dintre decese, a indicat Mike Ryan, directorul Programului pentru urgente sanitare al OMS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea