Social

#cod rosu de canicula #canicula Europa #avertizare meteo #canicula

AVERTISMENT METEO! Temperaturi de peste 48 de grade in weekend

Meteorologii au emis o avertizare de canicula pentru acest weekend. Potrivit acestora la finalul saptamanii se vor inregistra temperaturi record ce vor depasi 48 de grade Celsius la umbra.

 

Un val de aer fierbinte venit din Africa va lovi Spania si Portugalia, unde mercurul din termometre va urca mult peste normalul perioadei. Autoritatile din cele doua tari iberice au emis deja avertizari de cod rosu de canicula pentru zone din sudul Portugaliei si provincia Badajoz.

Temperaturi caniculare, de peste 40 de grade sunt asteptate si in sud-vestul Frantei, dar si in Italia.

Cea mai mare temperatura din Europa a fost inregistrata in anul 1977, la Atena, atunci cand mercurul din termometre a urcat pana la 48 de grade Celsius. Organizatia europeana Meteogroup a comunicat ca sunt "25-30% sanse ca recordul european de temperatura sa fie depasit", in acest weekend.

In urma acestor fenomene meteo, MAE (Ministerul Afacerilor Externe) a emis o atentionare de calatorie pentru romanii care urmeaza sa plece in vacanta in Portugalia, tara in care a fost declarata stare de alerta si cod rosu de canicula, dar si in Lisabona si Setubal, avertizand ca au fost instituite coduri de canicula atat in Spania, cat si in Croatia, scrie realitatea.net.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea