Social

# avertisment meteo #cod galben viscol #viscol #ninsori #romania

Avertisment meteo: NINSORI VISCOLITE in 24 de judete

Iarna isi intra in drepturi in cea mai mare parte a tarii. Vremea se raceste brusc si sunt anuntate nonsori, intensificari ale vantului si polei. Pentru 24 de judete Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ninsori viscolite.

In intervalul 06 decembrie, ora 22:00 – 08 decembrie, ora 18:00, in cea mai mare parte a tarii sunt vizate fenomene precum: precipitatii moderate cantitativ, intensificari ale vantului si polei.

„In intervalul mentionat aria precipitatiilor se va extinde dinspre sud-vest si va cuprinde toate regiunile si se vor acumula cantitati ce vor depasi 15…20 l/mp si pe arii restranse, in special in jumatatea de sud-est, 30…40 l/mp.

In zonele de deal si de munte si local in centrul, nordul si nord-estul tarii vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare si lapovita, iar in regiunile sudice si sud-estice vor predomina ploile. Se va forma polei pe arii restranse in Transilvania si Moldova.

Incepand din a doua parte a zilei de marti (07 decembrie) vantul se va intensifica  in est, sud-est, in extremitatea de sud-vest si temporar in zona montana inalta, in general cu viteze de 45…55 km/h.

Din dimineata zilei de miercuri (08 decembrie) aria precipitatiilor se va restrange spre regiunile estice si sud-estice.”, anunta ANM.

 COD GALBEN de viscol

In intervalul 07 decembrie, ora 06:00 – 08 decembrie, ora 18:00 intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de ninsori insemnate cantitativ, intensificari ale vantului. Sunt afectate judetele din sudul si estul Transilvaniei, nordul si centrul Moldovei si zona de munte.

“In intervalul mentionat, in sudul si estul Transilvaniei, nordul si centrul Moldovei precum si in zonele de munte vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare. Se va depune strat de zapada pe alocuri consistent, indeosebi in zona montana si submontana. In zona montana inalta, iar pe arii restranse si in Moldova, vor fi intensificari ale vantului, cu viteze de 45...55 km/h, viscolind ninsoarea.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea