Social

#inundatii #dezastre #furtuni #avertisment ONU #calduri mistuitoare

Avertisment dur: urmeaza furtuni, inundatii si calduri mistuitoare!

Organizatia Natiunilor Unite trage un puternic semnal de alarma cu privire la schimbarile climatice majore prognozate pentru viitorul apropiat. Specialistii avertizeaza ca planeta ar putea fi afectata de inundatii, furtuni si calduri sufocante in urmatoarele patru decenii.


Anuntul face parte dintr-o serie de prognoze meteo lansate la summit-ul ONU privind schimbarile climatice care va avea loc luna aceasta, scrie The Guardian, citat de Romania TV.

Potrivit reprezentatilor Organizatiei Meteorologice Mondiale, scenariile sunt imaginare, insa cat se poate de realiste pentru o lume in continua schimbare din punct de vedere al climei. Unele dintre aceste scenarii, realizate sub forma unor clipuri video, au aratat Miami South Beach sub apa, in 2050, o megaseceta din Arizona care provoaca victime sau o harta rosie cu temperaturi de 50 de grade Celsius.

"Schimbarile climatice afecteaza vremea peste tot pe glob. O face mai extrema si tulbura tiparele stabilite. Asta inseamna ca vor fi mai multe dezastre, mai multa incertitudine", a declarat secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon. Acesta le-a cerut liderilor lumii sa isi asume masuri ferme pentru a preveni efectele dezastruoase ale schimbarilor climatice.

Sursa foto: kajgana.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea