Social

# pericol carne de porc # meniu sarbatori #carne de porc #sarbatori

Avertisment dur in prag de Sarbatori: carnea de porc e nociva!

Specialistii consultati de site-ul collective-evolution.com trag un semnal de alarma in privinta consumului de carne de porc, pe care o considera daunatoare organismului. Iata argumentele lor:

1. Porcii sunt animale care se hranesc cu absolut orice pot gasi, inclusiv cu fecale, gunoaie si cadavre. Prin urmare, in corpul lor se acumuleaza multe toxine, care nu au timp sa fie eliminate.

2. In carnea de porc se pot gasi bacterii rezistente la antibiotice, printre care salmonella, stafilococul auriu, listeria monocytogenes, Yersinia enteroclitica.

3. Porcii pot gazdui paraziti periculosi care se pot transmite la om prin consumul de carne infestata. Printre acestia se numara tenia, virusul Menangle, care provoaca febra, frisoane si durere de cap, trichinella si virusul hepatitei E.

Specialistii cred ca nici prepararea carnii la o temperatura foarte ridicata nu este o garantie ca este eliminat riscul imbolnavirii. Ei recomanda depozitarea carnii de porc separat de alte alimente, cum ar fi salata, pentru ca acestea sa nu fie contaminate.

Medicii spun ca e bine sa alegem un porc care a fost hranit organic, si nu unul caruia i s-au administrat diferite antibiotice pentru a-l feri de boli, asa cum se intampla in cazul celor crescuti in ferme.

Foto: vegan-fighter.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea