Social

# iarna romania # vremea romania #prognoza meteo #meteo

Avertisment de la meteorologi! Iarna incepe de maine!

Meteorologii anunta ca iarna isi va face aparitia incepand de joi, 15 noiembrie, cu o scadere accentuata a temperaturii si aparitia primelor ninsori, cauzate de un val de aer siberian care va traversa Romania.

De saptamana viitoare, avertizeaza meteorologii, temperaturile vor scadea pana la pragul inghetului, chiar si in timpul zilei. Pe creste va fi viscol, iar in sudul tarii sunt asteptati. Iarna autentica va lovi toata tara.

“Precipitatiile se vor transforma treptat in lapovita si apoi ninsoare in zonele mai inalte, spre sfarsitul saptamanii va predomina ninsoarea in zonele montane", a precizat Alina Serban, meteorolog ANM, intr-o interventie la RTV.

In Capitala, joi si vineri va ploua in Bucuresti, iar sambata maxima zilei va fi de doar 4 grade Celsius. Minima va fi de -2 grade Celsius. inca de vineri, minima va fi negativa in Bucuresti, de -1 grad Celsius. Duminica, vor fi intre - 3 grade Celsius si 7, iar de luni, maxima zilei va fi de 6 grade, va fi innorat si sunt posibile ploi inghetate. 

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a facut estimarile meteorologice pentru urmatoarele patru saptamani, mai exact pentru perioada 14 noiembrie – 10 decembrie 2018. Temperaturile scad si vin ninsorile.

METEO 14-19 noiembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori mai scazute decat cele normale pentru aceasta perioada in regiunile estice, sud-estice si local in cele centrale, iar in restul tarii vor fi in general apropiate de mediile multianuale ale saptamanii.

Cantitatile de precipitatii vor fi deficitare in majoritatea regiunilor, exceptand partea de est si sud-est a tarii, unde se vor incadra in general in limitele normale ale perioadei, cu un posibil usor excedent in nord-estul a teritoriului.

METEO 19-26 noiembrie 2018

Valorile termice vor fi in general mai scazute decat cele normale ale saptamanii in toata tara, cu o abatere mai mare in zonele de munte si in regiunile estice si sud-estice.

Cantitatile totale de precipitatii vor fi in general deficitare in vestul si nord-vestul teritoriului si usor excedentare, local in regiunile sudice, sud-estice si estice.

METEO 26 noiembrie-3 decembrie 2018

Mediile valorilor termice ale saptamanii se vor situa sub cele normale in toate regiunile.

Cantitatile de precipitatiile estimate a se inregistra in aceasta saptamana vor fi in general apropiate de mediile multianuale in regiunile extracarpatice si, posibil, deficitare in restul teritoriului.

METEO 3-10 decembrie 2018

In general, mediile valorilor termice ale acestei saptamani se vor situa usor sub cele normale pentru acesta perioada.

Cantitatile totale de precipitatii ce se vor inregistra in acesta saptamana vor fi in general apropiate de normalul perioadei.


Mai multe detalii despre vreme, gasesti pe vremea.acasa.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea