Social

#social #ani #avere # avere confiscata #agentia nationala de integritate # curtea de casatie si justitie

Avere confiscata - victorie pentru ANI

Premiera in justitia romaneasca si o mare victorie pentru Agentia Nationala de Integritate . Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat prima sentinta de confiscare a unei averi facuta dupa o sesizare a ANI.

Instanta suprema a hotarat confiscarea a 130.000 de dolari nejustificati din averea unui manager din Primaria Brasov, Dan Vele.

Cazul incepuse in 2003, dar fusese preluat de ANI, dupa infiintarea sa, iar institutia a sesizat Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"ANI mai are si alte cauze la ICCJ, putem privi cu optimism. In cazul de fata e vorba de sume de bani pe care o persoana nu le-a putut justifica din fonduri legale, neavand neaparat legatura cu fapte penale. E o confiscare administrativa. (...)Dovedeste eficienta ANI, pusa sub semnul intrebarii. Agentia are proceduri care fac diferenta.", a declarat secretarul general al ANI, Horia Georgescu, la TVR Info.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea