Social

#destinatii turistice Transilvania # destinatii turistice #salina-turda

Avem cu ce ne lauda! Locul din Romania inclus in topul destinatiilor mondiale

Un loc din tara noastra se numara printre cele 15 destinatii superbe, dar mai putin cunoscute, recomandate de portalul turistic Quora. Alaturi de asezari din SUA, America Latina, Africa sau Noua Zeelenda regasim si Salina Turda.

Spectaculoasa salina din judetul Cluj a mai fost plasata si de Business Insider pe locul I intr-un top al celor mai frumoase obiective turistice subterane, iar revista americana Smithsonian i-a dedicat un articol in cursul anului trecut. Si Jared Leto, solistul trupei "30 Seconds to Mars", a ramas impresionat de frumusetea ea si a descris-o ca fiind o “pestera a minunilor”.

Exploatarea sarii din Salina Turda a fost sistata definitiv in anul 1932, iar in 1992 ea a fost redeschisa in scop turistic si curativ. Mina a fost modernizata cu fonduri europene si le ofera vizitatorilor sai spatii pentru diverse sporturi, un carusel si un lac subteran pe care se pot plimba cu barca.

Autoritatile au explotat zona la maximum, iar anul trecut a fost inaugurat si un centru Spa care apartine de Salina Turda, Complexul Potaissa SPA, dotat cu piscina, sala de fitness, sauna umeda si uscata, sala de masaj, jacuzzi.

“Salina Turda a ajuns un obiectiv foarte apreciat, unul din cele mai interesante din tara, ca spectaculozitate. Am inaugurat acest centru SPA, probabil cel mai frumos de acest gen din judet si unde va functiona si o baza de tratament, pe care o vom putea pune in legatura si cu ceea ce ofera Salina. Speram ca de la anul (n.r -2015) sa putem intra pe serii de tratament, o oferta pe care Salina să o lanseze la nivel national si international. Va trebui sa ne promovam foarte bine, intrucat este o concurenta mare”, a precizat primarul Turzii, Tudor Stefanie in 2014 pentru voceatransilvaniei.ro.

Salina poate fi vizitata tot timpul anului. Programul de vizitare este zilnic intre 9.00 - 17.00, iar tarifele sunt 20 de lei pentru adulti, 10 lei pentru copii, elevi si studenti si 12 lei pentru pensionari.

In schimb, programul centrului Spa este urmatorul:

  • luni : 12:00 – 21:00
  • marti - duminica: 09:00 – 21:00

Sursa Foto: voceatransilvaniei.ro

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea