Social

Autosuspendarile politice, praf in ochii procurorilor

Seful DNA a anuntat public faptul ca doar autosuspendarile din functiile publice ii ajuta pe procurorii anticoruptie in anchete si nicidecum din cele politice. Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a recomandat lui Daniel Morar sa se apuce de politica.

Procurorul-sef al Departamentului National Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca autosuspendarile din functiile politice nu ii ajuta cu nimic pe procurorii anticoruptie. Nu functiile de partid dau imunitate politicienilor, ci functiile publice, s-a plins Morar.

Acesta a mai explicat cit este de greu pentru un procuror sa poata face o perchezitie in cazul parlamentarilor. Este aproape inaplicabil, deoarece perchezitia nu se face decit cu acordul Camerei din care face parte parlamentarul, care o face publica parlamentarilor. Toata procedura dureaza in jur de 20 de zile. Va dati seama ce succes mai poate avea o asemenea perchezitie, a mai afirmat seful DNA, care considera ca, din acest punct de vedere, prevederile legii sint insuficiente. Tot ieri, seful DNA a anuntat punerea sub acuzare a altui parlamentar, fara sa dea alte informatii.

Morar a fost, insa, imediat sanctionat de presedintele PSD, partidul cu cei mai multi parlamentari in atentia procurorilor anticoruptie. Mircea Geoana a replicat ca, in nici o tara civilizata, un procuror nu se pronunta pe teme politice, ci exclusiv pe subiecte legate de activitatea departamentului din care face parte. Geoana a mai spus ca, in cazul in care seful DNA va mai face astfel de declaratii, PSD va cere demisia Guvernului sau a ministrului Justitiei.

Fie sa-si bage retorica politica la loc in recuzita, fie sa se apuce de politica, i-a transmis Mircea Geoana sefului DNA.

Dosarul Flota va fi studiat de alti procurori ai DNA

Dosarul Flota a ajuns din nou pe masa procurorilor anticoruptie, a mai anuntat ieri seful DNA. Morar spune ca presedintele Traian Basescu are in continuare calitatea de inculpat in acest dosar, insa, data fiind imunitatea de care beneficiaza in baza mandatului de sef al statului, exista posibilitatea disjungerii cauzei in ceea ce il priveste pe acesta. Daniel Morar ( foto ) a explicat ca, in prezent, dosarul trebuie studiat in intregime de un alt procuror, dupa care el va citi rezolutia intocmita de acesta din urma si va hotari daca semneaza sau nu rechizitoriul. Deocamdata, nu pot semna rechizitoriul, pentru ca s-ar putea sa nu fiu de acord cu el, a precizat procurorul-sef al DNA.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea