Social

#autostrada soarelui #cernavoda #anca boagiu

Autostrada Soarelui, gata in 2014?

autostrada Soarelui, Bucuresti-Constanta, nu va fi terminata mai devreme de 2014, in absenta certificatului de urbanism pentru cei 14 km dintre Cernavoda si Medgidia.

Chiar daca Ministrul Transporturilor , Anca Boagiu, anunta finalizarea rapida a autostrazii soarelui, lipsa certificatului de urbanism pentru portiunea cea mai problematica va amana finalizarea lucrarilor de constructie.

Prefectul Constantei, Claudiu Palaz, a anuntat oficial ca il va da in judecata pe presedintele Consiliului Judetean Constanta daca acesta nu va emite respectivul certificat, pe care constructorii il asteapta din vara trecuta , potrivit Romania Libera.

Oficialii CJ spun ca reprezentantii constructorului nu s-au prezentat la discutii pentru prezenta noua solutie tehnica, dupa modificarea traseului.

Reprezentantii firmei Colas, care a castigat licitatia pentru cei 14 km de austrada intre Cernavoda si Medgidia, spun ca lucrarile au vizat pana acum doar o portiune de 5 km, pentru care a fost emis certificatul de urbanism, finalizata in proportie de 17%.

Solutia propusa de Anca Boagiu pentru autostrada, de a se deschide circulatia pe o singura banda, nu este fezabila, potrivit constructorilor francezi.

"Nu se poate construi o singura banda din autostrada. Terasamentul se construieste pentru toata autostrada, are o inaltime mare fata de sol. Nu se poate construi numai jumatate din el", spun constructorii, citati de Romania Libera.

Perioada lunga de executie si amanarea eliberarii certificatului de urbanism ar putea impinge finalizarea lucrarilor la autostrada in 2014.

Daca Ministrul Transporturilor reziliaza contractul cu constructorul francez, fondurile europene disponibile pentru finantarea lucrarii ar putea fi pierdute.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.