Social

#autostrada maritima #proiect inedit #uniunea europeana #constanta

Autostrada maritima la Constanta! Proiectul care costa 60 de milioane de euro

Uniunea Europeana doreste contruirea unei autostrazi maritime ce ajunge pana la Constanta. Acesta este un concept nou pentru Romania pentru care, UE este dispusa sa plateasca 60 de milioane de euro.

"Marea Neagra si Portul Constanta nu exista deloc pe harta transporturilor la sectiunea autostrazilor maritime si zona seamana mai degraba cu o gaura neagra", a avertizat Brian Simpson, reprezentantul Comisiei Europene, aflat in vizita in Romania.

Asta, deoarece gazul lichefiat este folosit de sute de nave din Europa, pentru ca este mai ieftin si emisiile sunt cu aproape 30% mai mici decat in cazul vapoarelor care utilizeaza combustibil clasic. Aest lucru face ca multe nave sa ocoleasca Romania, deoarece in porturi nu exista terminale de gaz in port, asa cum se intampla in alte tari din Europa, precm olanda, Franta, Turcia sau Grecia.

Administratia Portului Constanta a demarat un proiect pentru un terminal de gaz natural lichefiat, care va fi amplasat pe mal. In acest fel, vor putea alimenta si tir-urile sau autobuzele. Costurile ar putea depasi 60 de milioane de euro, bani pe care spera sa ii obtina de la Uniunea Europeana, potrivit stirileprotv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea