Social

#autostrada #bucuresti #sorin oprescu

Autostrada in Bucuresti pana in 2012. Afla traseul

Bucurestiul va avea in curand o autostrada de 12,5 kilometri, care va permite traversarea orasului in 20 de minute.

Noua autostrada, numita "diametrala Nord-Sud" va avea 12,5 kilometri si va trece pe sub dealul Parlamentului printr-un tunel de 37,5 metri.

Primarul Sorin Oprescu sustine ca bucurestenii vor putea traversa Capitala in numai 20 de minute cu noua autostrada.

Traseul autostrazii va incepe din Piata Victoriei , trece pe strazile Buzesti, Berzei, Mircea Vulcanescu , Calea Plevnei, Vasile Parvan pana la Podul Hasdeu, unde continua printr-un tunel pana in apropiere de Piata Cosbuc, bulevardul Tudor Vladimirescu , Rahova si ajunge la Piata Progresu.

"A inceput cea mai mare operatiune urbana din ultimii 20 de ani. Exista doua etape, prima a inceput cu amenajarea Berzei de la Piata Victoriei pana la strada Occidentului, unde linia de tramvai si strada vor fi terminate in acest an. Este un bulevard cu cate trei benzi pe sens, cu doua linii de tramvai. Urmeaza segmentul din Berzei cu Calea Grivitei , pana la Vulcanescu ", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, citat de Gandul.

Proiectul, inceput in urma cu mai multi ani, implica daramarea a 86 de cladiri, pe care Primaria le-a achizitionat deja de la proprietari, platind 29 milioane de euro.

Primaria estimeaza terminarea lucrarilor pana in luna mai 2012.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea