Social

Autorizatie obtinuta pe relatia tata-fiu

Autorizarea firmei Exploziv SRL, unde lucrau cei care au murit simbata intr-o explozie , ramine invaluita in mister.

Potrivit legislatiei, prepararea, comercializarea si experimentarea explozibililor nu se poate face fara o autorizatie si de la Inspectoratul Teritorial de Munca ( ITM ). Ieri inca nu era clar cum a reusit Exploziv SRL sa o dobindeasca.

Potrivit Silviei Pasat, inspectorul-sef al ITM Botosani, una dintre conditiile principale pentru acordarea autorizatiei este ca firma sa aiba un specialist pirotehnist, ori societatea patronata de Georgian Baltag nu avea nici un astfel de angajat.

Autorizatia a fost acordata de ITM Suceava, pentru ca Inspectoratul de la Botosani nu are nici un functionar specializat in activitati pirotehnice. Motivatia acordarii autorizarii ar fi fost aceea ca reprezentantul firmei ar fi aratat ca atunci cind trebuie sa prepare ori sa experimenteze obiecte pirotehnice poate colabora cu doua persoane specializate in domeniu, una fiind chiar tatal acestuia, lt.-col. Gheorghe Baltag, mort in explozie.

In 2004, desi ITM Botosani tot nu avea un cunoscator in domeniu, nu s-a mai apelat la serviciile omologilor suceveni si asa a reautorizat Exploziv SRL.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea