Social

#alcool #metanol #bauturi metanol #metanol votca

Autoritatile romane verifica daca pe piata sunt comercializate marci de votca si rom care contin metanol

Directiile de Sanatate Publica au inceput sa verifice daca pe teritoriul Romaniei au intrat loturi cu unele marci de rom si votca si rom care contin metanol. Actiunea a fost demarata dupa ce Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a primit, luni, o avertizare prin Sistemul de Alerta Rapida pe subiectul "Metanol in vodca si rom, origine necunoscuta".

ANSVA a primit avertizarea de la specialistii din Cehia, care au anuntat tarile europene ca in prezent au fost raportate 19 decese, iar 36 de persoane au fost spitalizate dupa ce au consumat aceste produse. Cehii spun ca sursa de alcool nu a fost confirmata inca, dar ca au demarat o ancheta in acest caz.

Oana Grigore, purtatorul de cuvant al ANSVA, a declarat ca daca in urma inspectiilor vor fi descoperite bauturi alcoolice care contin metanol, se vor face notificari pentru retragerea lor de pe piata.

Potrivit Directiei de Sanatate Publica Suceava, lista de bauturi suspecte contine urmatoarele marci: Lassky Tuzemak, Tuzemak, Svestkova vodka, Vodka Lunar, Vodka, Hanacka vodka, Merunka, Albanska borovicka.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea