Social

#hipotensiune #dureri de cap #produs pentru slabit #aritmii cardiace #substanta toxica #Pure Caffeine 200 mg

Autoritatile au descoperit in comert un produs pentru slabit foarte periculos

Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale a anuntat ca produsul de slabit Pure Caffeine 200 mg comprimate contine o substanta toxica foarte periculoasa pentru organism.


Aceasta descoperire a fost facuta mai intai de autoritatile din Germania, care au efectuat mai multe verificari in cazul acestor medicamente de slabit, constatand ca Pure Caffeine contine in cantitati mari 2,4-dinitrofenol, care se acumuleaza treptat in organism si care poate afecta grav sanatatea persoanelor care o consuma.

"Simptomele care pot aparea dupa consumul acestei substante sunt durerile de cap, hipotensiunea, tahicardia, aritmiile cardiace, stopul cardiac, edemul pulmonar, hiperaritmia si disfunctiile multiple de organe. Nu este disponibil un antidot", au precizat autoritatile germane.

In perioada 2010-2013, Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale a constatat alte opt alerte in ceea ce priveste produsele pentru slabit comercializate in mai multe tari.

Sursa foto: cotidianul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea