Social

Autori de cinci stele, in ultimele zile, la Bookfest

Azi si maine, laureati ai Premiului Nobel pentru Literatura si scriitori importanti ai literaturii universale isi lanseaza cartile.

La standul Editurii Polirom se vor lansa astazi, incepand cu ora 15.00, cele mai recente titluri aparute in colectia Biblioteca Polirom.

Este vorba despre cel mai puternic proiect de traduceri din literatura universala de pe piata de carte din Romania. Noua volume – dintre care opt sunt traduceri in premiera – semnate de scriitori de prestigiu vor putea fi gasite la standul Editurii Polirom.

Vor fi prezentate publicului cartile a trei laureati ai Premiului Nobel pentru Literatura - Doris Lessing, Jose Saramago si Elfriede Jelinek, cu volumul „Lacomie", ultima fiind castigatoarea prestigioasei distinctii in 2004. Romanul este construit ca un thriller psihologic , o meditatie despre meschinaria vietii umane, capcanele sexului si miturile societatii contemporane.

„Lacomie" este, dupa „Pianista", cea mai importanta carte a scriitoarei Elfriede Jelinek. Despre volumele lansate vor vorbi Florin Iaru, Bogdan Ghiu, Iulia Popovici, Mihaela Spineanu, Radu Pavel Gheo, Maria Irod, Anca Baicoianu si Bogdan-Alexandru Stanescu.

Seria de autor Octavian Paler, la Polirom

Tot la standul Editurii Polirom, sambata, de la ora 12.00, va avea loc lansarea primelor doua volume din seria de autor Octavian Paler: "Mitologii subiective" si „Un om norocos". La ora 13.00, Andrei Plesu si Emil Hurezeanu vor vorbi despre lansarea volumului „Intotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Romanie moderna (2005-2007)", de Mihai Razvan Ungureanu.

La standul Editurii Rao, un moment important il va constitui lansarea de azi, de la ora 13.00, a cartii „Romania postcomunista.1989-1991", de Alex. Mihai Stoenescu, in prezenta autorului, la care va fi de fata si Emil Constantinescu.

Povesti de dragoste, de autori romani

La Standul Editurii Mix, astazi, de la ora 12.00, va fi prezentat romanul „ Magister ", din Colectia Romanul Initiatic, al scriitoarei Ana Lexa, insolit in peisajul literaturii contemporane prin tema abordata – tot ceea ce putem face e sa devenim oameni - si prin inocenta discursului.

Humanitas propune, printre alte surprize, sambata, de la ora 15.00, lansarea unei carti care va avea, cu siguranta, mult succes. E vorba de "Povesti de dragoste la prima vedere ", de Gabriel Liiceanu , Adriana Bittel, Ana Blandiana, Nicolae Manolescu si Ioana Parvulescu.

Vor comenta acest demers Nicolae Manolescu, Dan C. Mihailescu, Gabriel Liiceanu si Lidia Bodea. Iar la ora 16.00 va fi prezentat volumul de memorii al lui Adrian Oprescu, „Varul Alexandru", care surprinde prin claritatea si calitatea povestirii, mai ales ca scriitorul s-a remarcat de la prima sa carte. La eveniment vor lua cuvantul Tania Radu, Grigore Cartianu si Gabriel Liiceanu.

Orhan Pamuk si romanul sau alb

Autorul turc este din nou prezent in Romania si va acorda autografe cititorilor sai duminica, incepand cu ora 13.00, la standul Editurii Curtea Veche. In acelasi timp, va fi lansat romanul politic „Zapada", care are in centru disputa dintre fundamentalistii islamici si exponentii societatii laice.

Ambele grupari sunt angajate intr-o aceeasi lupta absurda. Important este, comenteaza Michael McGaha de la „Los Angeles Times", faptul ca Pamuk a creat personaje credibile, atasante, care reprezinta ambele tabere ale acestei falii, si ca a dat glas in mod convingator maniei si frustrarii care le anima. Nu este vorba de monstri, ci de oameni obisnuiti care au, de fapt, cu mult mai multe in comun decat ar fi dispusi sa admita".


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea