Social

#val caldura australia

Australia, lovita de un val de caldura in ultimele trei zile

Zeci de persoane au decedat in ultimele zile in sudul Australiei, in conditiile in care orasul Adelaide a fost lovit de un val de caldura , temperaturile fiind de peste 40 de grade Celsius .

Majoritatea persoanelor decedate erau batrani care nu au rezistat caldurii. Minima din cursul noptii a ajuns la 33,9 grade Celsius , depasind recordul din ianuarie 2008, cand s-au inregistrat 33, 5 grade Celsius.

"Nu se stie cate dintre decese au sunt asociate cu temperaturile ridicate, insa numarul lor este neobisnuit de mare. 14 dintre persoane erau in varsta, motiv pentru care credem ca una din cauze a fost caldura", a declarat ministrul Sanatatii, John Hill.

Autoritatile au afirmat ca in ultima vreme numarul de persoane care apeleaza la serviciile ambulantei in zona a crescut, in conditiile in care persoanele cu boli cronice sunt afectate de temperaturile mari, bolile agravandu-se. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea