Social

#desene animate #agresivitate #desene terapeutice #emotii negative

Au fost lansate primele desene terapeutice pentru copii

Aseara, Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" a lansat, in premiera mondiala, o serie de desene animate terapeutice, denumite "Retman", adresate copiilor cu tulburari psihice, cu varsta cuprinsa intre 7 si 18 ani.

Desenele animate "Retman" au cinci episoade si o durata de sapte-zece minute, iar producatorii spun ca aceste desene ii ajuta pe copii sa isi dezvolte sanatatea psihica.

"Am lansat seria de desene animate terapeutice «Retman», primele de acest gen din lume, pentru tratarea copiilor cu tulburari psihice. Seria cuprinde cinci filme de desene animate, cu o durata de sapte-zece minute, elaborate de o echipa de profesionisti - psihologi, designeri, scriitori, muzicieni, actori, in care personajul principal, Retman, ajuta copiii sa faca fata unor emotii negative, precum furia, agresivitatea, vinovatia, anxietatea si deprimarea, a declarat Daniel David, sef al Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie din cadrul UBB Cluj-Napoca.

Trailer Retman from Retman on Vimeo.


Sursa foto: ziuadecj.realitatea.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea