Social

#anticonceptionale #ion bazac #sanatate

Au fost impartite 30.000 de folii de anticonceptionale expirate

Aproape 30.000 de folii anticonceptionale care expira in luna august au fost impartite in Braila si Galati in iulie de catre Ministerul Sanatatii. Consumul pilulelor expirate poate avea ca efect o sarcina nedorita, dar si intoxicatii medicamentoase fatale.

Pilulele contraceptive au fost donate in 2006 Ministerului Sanatatii, dar distribuite abia acum. In Braila stocul a fost de circa 10.000 de folii, iar in Galati de aproximativ 19.000 de folii.

"La fel ca orice medicament expirat, si pilulele contraceptive pot genera intoxicatii medicamentoase grave, care pot pune viata femeii viata in pericol. De altfel, orice medicament care si-a pierdut valabilitatea devine toxic. Alte reactii adverse pot fi socul anafilactic, insuficienta hepato-renala acuta, pancreatita acuta sau disfunctii endocrine", a explicat dr. Gabriel Lemnete, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul Polizu din Bucuresti pentru Gandul.  

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a ordonat inceperea unei anchete la Directia de Sanatate Publica Braila. Daca vor fi gasite nereguli, directorul va fi demis. Bazac a raspuns agresiv acuzatiilor lansate de deputatul liberal Diana Tusa in urma distribuirii medicamentelor.

"Ma asteptam ca doamna deputat a Partidului Liberal, pe care nu o ingrijoreaza decat produsele anticonceptionale din toate problemele sistemului sanitar, sa-si intrebe colegul de partid, cel care a condus institutia exact in ultimii trei ani, care este ratiunea pentru care s-au achizitionat cantitati industriale de produse contraceptive, in conditiile in care donatia nu fusese utilizata. Mai mult, de ce ma astepta pe mine, ca, in anul 2009, sa distribui produsele contraceptive primite in anul 2006?", a declarat ministrul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea