Social

#carburanti #limba materna #benzinarii #romani #placute bilingve

Au aparut placutele de intampinare in limba romani

Un lant de benzinarii din Romania a gasit o metoda inedita de a-si atrage clientii. Astfel, in statiile din mai multe regiuni ale tarii au fost amplasate placute cu mesajul "Bine ati venit", in limbile materne ale populatiei majoritare, conform evz.ro.

In premiera nationala, la intrarea din benzinarii a aparut si versiunea in limba romani: "Misto Avilan!". Mesajul poate fi vazut in unitatile de distributie a carburantilor din judetelele Sibiu, Brasov, Alba si Mures, acolo unde romii si maghiarii sunt mai numerosi decat romanii. Astfel, placutele contin mesaje in limbile romana, romani si maghiara.

Reprezentantii lantului de benzinarii au explicat ca au facut acest gest din respect pentru diversitatea lingvistica si culturala.

Initiativa a fost salutata de deputatul romilor in Parlament, deputatul Nicolae Paun, acesta sustinand ca este o "dovada de respect".

"Nu acelasi lucru pot spune si despre primarii localitatilor cu populatie roma de peste 20%. Potrivit legislatiei in vigoare, acestia ar trebui sa puna la intrarea in localitatile respective placute bilingve. Astfel de localitati sunt Toflea din Galati, Barbulesti din Ialomita, Gradinari din Olt, Grajduri din Iasi etc. Edilii ar trebui sa amplaseze placute bilingve pentru romii care ii platesc taxe si impozite", a adaugat el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea