Social

Attila Korodi cere fermierilor sa renunte la porumbul modificat genetic

Ministerul Mediului ar vrea sa interzica prin lege porumbul modificat genetic, dar numai pentru o perioada. Anul trecut am avut 200.000 de hectare de culturi eco.

Porumbul modificat genetic ar putea fi interzis prin lege anul acesta, dar numai pentru o perioada limitata de timp, a anuntat ieri ministrul Mediului, Attila Korodi . Dar asta se va intampla numai in cazul in care Comisia pentru Securitate Biologica va demonstra ca porumbul este daunator sanatatii.

Deocamdata, insa, Comisia nu functioneaza, ea va deveni operationala dupa 15 aprilie. „Le cer fermierilor sa nu achizitioneze seminte de MON810 si sa nu le insamanteze incepand cu acest an. Cu toate ca anul trecut s-au cultivat doar 332 de hectare cu MON810, avem datoria sa fim precauti (...). Noi avem mari semne de intrebare cu privire la cultivarea acestui soi”, a adaugat ministrul.

Ministrul Korodi, printre mamaliga si carnati

Attila Korodi s-a aratat convins ca fermierii romani trebuie sa produca alimente cat mai curate, ecologice, care sa nu contina organisme modificate genetic . Insa a uitat sa explice in ce masura statul ii sprijina pe fermieri in acest sens. Potrivit acestuia, agricultura ecologica este chiar profitabila: anul trecut s-au cultivat 200.000 de hectare de culturi eco, acestea aducand producatorilor un profit de circa 20 de milioane de euro.

Ministrul a facut aceste declaratii chiar din mijlocul catorva fermieri, reuniti la Muzeul Taranul Roman, la o expozitie de produse ecologice. Din pacate, au fost prezenti mai multi ziaristi decat producatori – acestia din urma puteau fi numarati lejer pe degete.

Attila Korodi s-a pozat cu mamaliga si ceapa, a „ ciupit ” din carnati si toba, a rasucit pe o parte si pe alta pungile cu taitei ecologici si i-a intrebat senin pe producatori ce e acela „codul certificatorului”. Activistii Greenpeace au venit si ei, pregatindu-i ministrului o portie buna de mamaliga ecologica. Dupa ce s-a aratat cucerit de gustul mamaligii, acesta a exclamat: „Sunt convins ca este mamaliga fara organisme modificate genetic”.

INFO PLUS: Beneficiile culturilor eco

Fructele si legumele ecologice contin pana la 40% mai multi antioxidanti, despre care stiinta spune ca ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor de inima. In plus, contin mai mult fier si zinc decat produsele traditionale. La fel, laptele provenit de la animalele hranite cu furaje „curate”, contine cu pana la 90% mai multi antiodidanti decat laptele obisnuit.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea