Social

#cod galben de vreme rea #vremea in bucuresti #avertizare meteo #meteo

Atentionare meteo! Cod galben de vant si temperaturi de pana la -20 de grade!

 

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o alerta de vreme rea valabila in urmatoarele zile. Vremea va fi deosebit de rece, chiar geroasa dimineata, si se vor semnala intensificari ale vantului de pana la 90 km/h la rafala.

In intervalul 15 februarie, ora 20:00 – 17 februarie, ora 10:00  vremea va fi deosebit de rece in majoritatea tarii. Dimineata  si noapte vor fi geroase in nordul, centrul, estul si local in sudul tarii.

„In intervalul mentionat, in nordul, centrul si estul tarii, vremea va fi deosebit de rece, local geroasa dimineata si noaptea, iar in cursul noptii de marti spre miercuri (16/17 februarie) si in regiunile sudice. In aceste zone temperaturile minime se vor incadra, in general, intre -15 si -10 grade, cu cele mai scazute valori in depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor cobori pana in jurul a -20 de grade.

Maximele termice din cursul zilei de marti (16 februarie) vor fi preponderent negative si se vor incadra, in general, intre -6 si 0 grade.”, anunta ANM.

COD GALBEN de vant puternic

In intervalul 15 februarie, ora 10:00 – 16 februarie, ora 02:00 se vor semnala intensificari ale vantului in Carpatii Meridionali si Orientali, la altitudini de peste 1700 m.

„In intervalul mentionat, vantul va avea intensificari in Carpatii Meridionali si Orientali, indeosebi la altitudini de peste 1700 m, cu rafale de pana la 70...90 km/h, spulberand temporar zapada si determinand scaderea vizibilitatii.”, avertizeaza ANM.

In intervalul  15 februarie, ora 10:00 – 15 februarie, ora 20:00 vor fi intensificari ale vantului si in Moldova. 

„Pe parcursul zilei de luni (15 februarie), in Moldova, local si temporar vor fi intensificari ale vantului cu rafale in general de 55...60 km/h, astfel incat senzatia de rece va fi accentuata, iar in jumatatea de nord a regiunii, zapada va fi spulberata.

Intensificari ale vantului cu viteze in general de 40...50 km/h vor fi si in Transilvania, Oltenia, Dobrogea si estul Munteniei.”, anunta ANM.

Vremea in Bucuresti

In intervalul 15 – 16 februarie vremea va fi rece. Cerul va fi temporar noros si, mai ales seara si noaptea, trecator va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima, usor mai ridicata fata de ziua precedenta, se va situa in jurul valorii de 4 grade, iar cea minima va fi de -5...-4 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca, spre -7 grade.

Incepand de marti, 16 februarie si pana miercuri, 17 februarie, vremea va deveni din nou deosebit de rece, geroasa in cursul noptii. Temperatura maxima va fi 0...1 grad, iar cea minima de -9...-7 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca, pana in jurul valorii de -11 grade. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ninsoare slaba va fi redusa. Vantul va sufla slab si moderat.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea