Social

#cod galben de vreme rea #atentionare meteo #avertizare meteo #grindina #anm #vreme rea # ploi torentiale

Atentionare meteo! COD GALBEN de ploi si intabilitate atmosferica! Ce zone sunt afectates

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip cod galben de vreme rea valabila pentru mai multe judete ale tarii. In urmatoarea perioada sunt asteptate descarcari electrice, grindina si ploi insemnate cantitativ.

 

In intervalul 08 iunie, ora 11:00 – 11 iunie, ora 23:00 este in vigoare o atentionare de vreme rea pentru toata tara. Sunt vizate manifestari de instabilitate atmosferica si ploi c pot avea caracter torential. In unele zone sunt asteptate caderi de grindina.

“In intervalul mentionat, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si, izolat, grindina. Aceste fenomene se vor semnala indeosebi in zonele de deal si de munte, precum si in sudul, centrul si estul teritoriului.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si, pe arii restranse, 25...50 l/mp.

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata pana la sfarsitul saptamanii.”, anunta ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 08 iunie, ora 11:00 – 08 iunie, ora 21:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de vreme rea pentru mai multe judete din tara. Sunt asteptate ploi insemnate cantitativ, caderi de grindina, vijelii si descarcari electrice.

“In intervalul mentionat, in Carpatii Meridionali si Orientali, Oltenia, vestul si nordul Munteniei si estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina.

In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 40 l/mp.

Manifestari de instabilitate atmosferica accentuata vor fi si in restul Munteniei, precum si in Dobrogea si Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea