Social

#atentionare meteo #cod galben #cod portocaliu #vreme rea

Atentionare ANM! Cod portocaliu de vreme rea!

Vremea rea continua, in cea mai mare parte a tarii. Jumatate din tara se afla sub atentionare de vremea rea de tip cod portocaliu, in timp ce pentru restul teritoriului a fost emis un cod galben de vreme rea.

Cod portocaliu de vreme rea

In intervalul 15 iunie, ora 13:00 – 16 iunie, ora 03:00, sunt vizate fenomene precum precipitatii insemnate, intensificari puternice ale vantului si grindina.

"In dupa-amiaza zilei de luni (15 iunie) si in prima parte a noptii de luni spre marti (15/16 iunie), in Oltenia, Banat, Crisana si local in Transilvania si Muntenia vor fi perioade cu averse torentiale si se vor acumula cantitati de apa de peste 40 l/mp si pe arii restranse 50...80 l/mp. Vor fi intensificari ale vantului, cu rafale de peste 70...80 km/h, frecvente descarcari electrice si grindina.", anunta ANM.

Cod galben de vreme rea

In intervalul 15 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 10:00, sunt anuntate fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata, insotite de ploi, grindina si vijelii.

"In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp.", anunta ANM.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea