Social

#amenda gratar #lege picnic #minivacanta de 1 Mai #picnic #gratar 1 mai

Atentie unde faci gratar de 1 Mai! Afla ce amenzi uriase risti

5.000 de lei. La atat poate ajunge amenda pentru mititeii pregatiti in spatele blocurilor sau la marginea padurii. Asa ca atentie mare unde instalezi gratarul daca nu vrei sa te trezesti cu musafiri nepoftiti la masa: inspectorii de la primarie!

Potrivit Legii 54 din 2012, cunoscuta si drept "legea picnicului", cine aprinde focul in locuri care nu sunt amenajate pentru acest lucru risca amenzi intre 100 si 5.000 de lei.




Amenzile se mai dau si celor care nu lasa locul curat dupa picnic, dar si celor care nu depun selectiv deseurile ramase in urma mesei luate in aer liber. Potrivit legii, nu ai voie nici sa speli obiectele folosite la picnic in apele din vecinatatea zonei special amenajate si nu ai voie sa hranesti animalele salbatice.

Sursa foto: adevarul.ro

Problema este ca locurile special amenajate sunt extrem de putine. Pentru locuitorii Capitalei, spre exemplu, cel mai mare loc special amenajat pentru picnic este in padurea Pustnicu, de la marginea orasului. In rest, locurile de gratar special amenajate in parcuri sunt putine, iar in zilele de sarbatoare, amatorii le "rezerva" de la primele ore ale diminetii.

Sursa foto: aflacum.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea