Social

#concediu medical #codul muncii #salariat #concediu

Atentie! Se schimba modalitatea de acordare a concediului

Ieri au intrat in vigoare o serie de modificari aduse Codului Muncii. Cea mai importanta vizeaza concediul de odihna. Potrivit noului act normativ, concediul medical si alte tipuri de concedii nu vor mai afecta durata concediului de odihna la care au dreptul salariatii in fiecare an.

Astfel, la stabilirea duratei concediului de odihna, perioadele de incapacitate temporara de munca, cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav vor fi considerate perioade de activitate desfasurata, scrie romaniatv.net.

Referitor la concediul de odihna, Codul muncii dispunea pana acum ca acesta "se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic". Sintagma respectiva a fost eliminata odata cu intrarea in vigoare a Legii nr. 12/2015.

Referitor la salariatii care, din motive justificate, nu-si vor putea lua tot concediul de odihna la care aveau dreptul intr-un an, angajatorii sunt de acum obligati, potrivit noului act normativ, sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni, incepand cu anul urmator.

In schimb, absentele nemotivate de la munca si concediile fara plata vor fi scazute din vechimea in munca.

Foto: thewell-travelledpostcard.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea