Social

# epidemie gradinita # epidemie copii #scarlatina # faringita #epidemie

Atentie! Risc urias de scarlatina in gradinite si in scoli

Sute de copii purtatori ai streptococului care declanseaza scarlatina ajung zilele acestea in camerele de garda ale spitalelor cu faringite sau angine streptococice, scrie evz.ro.

Bacteria, denumita "streptococ de tip A", se raspandeste rapid in special in scoli si in gradinite. „Au fost zile cand am avut si 300 de copii la camera de garda, iar majoritatea diagnosticelor au fost de faringite si angine, cauzate de infectiile bacteriane. Streptococul beta hemolitic de grup A este cel care declanseaza scarlatina, insa, din fericire, la putini copii se manifesta aceasta boala", a declarat pentru Evenimentul zilei dr. Denis Stanescu, sefa Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului de copii "Marie Curie", din Bucuresti.

Medicii le recomanda parintilor ai caror copii invata in unitati in care s-a descoperit prezenta streptococului sa mearga la medic pentru a le face celor mici exudate faringiene si nazale. Numai la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti s-au inregistrat saptamanal cate doua cazuri de scarlatina in ultima perioada.

Scarlatina debuteaza cu temperatura ridicata, de 39-40 de grade, dureri in gat, dificultate la inghitire, iar limba este acoperita de depozite albicioase. Pe copil il dor muschii, capul si uneori abdomenul.

Foto: perfecte.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea