Social

#testare #trichineloza #carne de porc #infestare trichineloza

Atentie la trichineloza - au fost semnalate primele cazuri

Craciunul vine cu bucate din belsug, insa trebuie sa aveti mare grija de unde cumparati carnea de porc, pentru ca daca nu e testata ar putea fi infestata cu trichineloza .

Primele doua cazuri de infestare cu trichineloza la porcii sacrificati pentru Craciun au fost deja depistate in doua gospodarii din comunele hunedorene Bretea Romana si Pui.

"Primul caz de trichineloza a fost depistat la un porc sacrificat in Bretea Romana, animalul fiind cumparat de catre gospodari. Al doilea caz este in satul Galati din comuna Pui, porcul fiind crescut in gospodarie de catre proprietari ", a explicat directorul adjunct al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, Radu Iordache.

Autoritatile sanitar-veterinare insista ca oamenii sa faca analizele de laborator pentru depistarea parazitului, costul unei astfel de proceduri fiind de 12 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea