Social

#alimente #bauturi racoritoare #alimente expirate #inspectori anpc

Atentie la ce cumperi din magazine! Inspectorii ANPC au descoperit bauturi racoritoare expirate!

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a intreprins in perioada 23 iulie - 3 august, la nivel national, o serie de controale in vederea verificarii stadiului de comercializare a bauturilor racoritoare. Inspectorii ANPC au descoperit o serie de nereguli: bauturi racoritoare expirate, bauturi care nu erau inchise etans, sucuri pe baza de fructe, care contineau doar arome.

Inspectorii au verificat 608 operatori economici (19 producatori, 109 distribuitori, 429 magazine si 51 de statii de benzina). La 457 de firme, reprezentand peste 75% din numarul tuturor unitatilor controlate, au fost constatate deficiente.

In urma controalelor inspectorilor ANPC, s-a dispus oprirea definitiva si retragerea de la comercializare a 1.348 litri de bauturi racoritoare, nectaruri si sucuri din fructe in valoare de aproximativ 3.300 lei.

De asememenea, au fost aplicate 480 de sanctiuni contraventionale, respectiv 218 avertismente si 262 de amenzi in valoare totala de 644.350 lei, pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.