Social

#canicula #temperaturi #vreme #caldura #meteo

Atentie la canicula din urmatoarele trei zile!

Canicula revine cu cod galben in urmatoarele zile. Meteorologii avertizeaza ca incepand de maine si pana sambata seara in mai toata tara vor fi temperaturi ridicate , ajungand si la peste 38 de grade.

Astazi a fost lansata si avertizarea de cod galben pentru canicula pentru urmatoarele trei zile, aceasta fiind valabila de joi, ora 14.00, si pana sambata, ora 18.00. In aceasta perioada, in majoritatea judetelor tarii, vremea va fi caniculara, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Avertizarea de cod galben nu se aplica pentru judetele Maramures, Suceava, Covasna, Brasov, Cluj, Mures, Harghita, Bistrita Nasaud si Salaj. In rest insa, temperaturile maxime vor creste de la o zi la alta, astfel incat vineri 24 iulie si sambata, 25 iulie, vor depasi 38 de grade in Campia Romana , dupa cum anunta Administratia Nationala de Meterologie.

''In toata tara vom avea temperaturi cuprinse intre 34 si 38 de grade. Putem sa avem si mai mult de 38 de grade. Vineri si sambata, in Lunca Dunarii, vom avea 39 de grade, daca nu si 40. Sub 34 de grade Celsius vom avea doar pe litoral si in depresiunile din estul Transilvaniei'', a declarat meteorologul Elena Corduneanu, citata de Realitatea TV.

In plus, meteorologii avertizeaza asupra faptului ca se vor manifesta fenomene de instabilitate atmosferica accentuata, canicula si disconfort termic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea