Social

#pericol becuri ecologice #becuri ecologice #substante toxice #toxine #pericol #cancer #becuri

Atentie! Becurile ecologice sunt cancerigene! Ce substante contin

Becurile ecologice sunt preferate de cele mai multe persoane deoarece consuma mai putin si rezista mai mult in timp. Cu toate acestea, becurile pot fi extrem de periculoase pentru sanatatea oamenilor, sustin cercetatorii.

In momentul in care un astfel de bec se sparge, emana emana vapori de mercur de 20 de ori mai mult decat cantitatea considerata sigura intr-o incapere. Odata inhalat, mercurul provoca grave probleme de sanatate, afecand creierul, rinichii, ficatul, inima, sistemul imunitar si pe cel reproducator.

Becurile ecologice sunt mult mai periculoase pentru copii si pentru femeile gravide.

Mai mult, oamenii de stiinta avertizeaza ca becurile emana substante chimice ce duc la aparitia cancerului. Acestia au precizat ca becurile ecologice nu trebuie lasate aprinse pentru perioade indelungate de timp si nu este indicat sa fie amplasate in dormitor sau in camera copiilor deoarece emana substante toxice, degajate sub forma de abur. Printre toxinele emanate de becurile ecologice se numara fenolul, naftalina si stirenul, potrivit libertatea.ro.

De asemenea, cercetatorii au declarat ca becurile emit o lumina asemenatoare cu cea naturala, ce pacaleste corpul uman, inhiband astfel productia nocturna a hormonului numit melatonina, ce ne protejeaza corpul de celulele canceroase.

Sursa foto: iheard.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea