Social

#fasia gaza #atac aerian #israel #morti

Atac israelian in Fasia Gaza: cel putin 40 de morti

Aviata israeliana a lansat sambata un atac masiv impotriva unor instalatii Hamas din Gaza, care s-a soldat cu peste 40 de morti. "Ma tem ca cel putin 40 de persaoane au fost ucise", a spus un purtator de cuvant al politiei din Gaza, citat de Reuters. Potrivit acestuia, in sediul politiei avea loc o ceremonie de absolvire, in momentul atacului.

Avione israeliene au atac simultan cel putin 30 de instalatii Hamas din orasul Gaza, a spus un oficial palestinian. Liderii israelieni amenintau cu o interventie militara in Fasia Gaza dupa reluarea violentelor si expirarea armistitiului de sase luni cu Hamas. Opozitia de dreapta a fost mereu favorabila unei astfel de ofensive. Un partid al opozitiei de stanga, cum ar fi Meretz, a cerut joi folosirea fortei militare pentru stoparea tirurilor cu rachete, iar scriitorul israelian de stanga Amos Oz declara vineri ca "Israelul trebuie sa isi apere cetatenii".

Premierul israelian Ehud Olmert a anuntat zilele trecute ca va organiza "consultari cu privire la securitate" duminica, in legatura cu situatia din Fasia Gaza, cu ocazia Consiliului de ministri. Ministrul Apararii Ehud Barack si ministrul de Externe , Tzipi Livni, urmau sa participe la aceasta reuniune exceptionala. Armata israeliana , potrivit presei de vineri, respingea ipoteza unei ofesive terestre la scara mare, insa se pregatea sa demareze atacuri devastatoare cu tinte precise impotriva Hamasului, ca si atacuri aeriene si raiduri ale infanteriei si blindatelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea