Social

#atac armat moschee #atac armat Noua Zeelanda #noua zeelanda

Atac armat in Noua Zeelanda! Cel putin 49 de morti!

Un atac armat de proportii zguduie lumea! Cel putin 49 de persoane au fost ucise si alte peste 20 ranite in in atacurile din Noua Zeelanda. Atacurile au avut loc vineri in doua moschei din orasul Christchurch din Noua Zeelanda, relateaza CNN si BBC.

Desi au fost anuntati doar 20 de raniti, publicatia Stuff relateaza ca personalul spitalului din Christchurch a fost informat ca urmeaza sa soseasca 40-50 de persoane ranite.

Incidentul s-a produs la moscheea Al Noor, aflata in centrul orasului Christchurch, al treilea cel mai mare din Noua Zeelanda. Cea de-a doua moscheie atacata se afla in suburbia Linwood.

Politia a evacuat cladirile din zona unde s-a produs incidentul si incearca sa prinda atacatorul. In urma atacului, toate scolile din oras au fost inchise, a anuntat un reprezentant al politiei.

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, a descris atacurile drept un "act fara precedent de violenta", adaugand ca oamenii din moschei ar fi trebuit sa aiba dreptul sa-si exercite libertatea religioasa in siguranta.

"Va fi una din cele mai intunecate zile din istoria Noii Zeelande", a adaugat Ardern.

Mike Bush, un oficial de rang inalt din cadrul Politiei neo-zeelandeze, a mai confirmat ca au fost descoperite mai multe bombe artizanale amplasate pe vehicule, insa genistii au reusit sa neutralizeze dispozitivele explozive improvizate fara ca acestea sa explodeze, scrie mediafax.ro.

"Acest lucru indica gravitatea a ceea ce s-a petrecut", a subliniat Bush.

Patru suspecti, trei barbati si o femeie, au fost retinuti in urma atacurilor armate ce au vizat doua moschei din Christchurch, Noua Zeelanda, soldate cu decesul si ranirea mai multor persoane, a anuntat politia locala, potrivit sursei citate.

Sursa foto: deccanherald.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea