Social

#lunea albastra #Blue Monday # cea mai deprimanta zi din an

ASTAZI este cea mai deprimanta zi din an!

Astazi este Blue Monday, cea mai deprimanta zi din an! Lipsa banilor, dupa cheltuielile de sarbatori, vremea neprietenoasa si, nu in ultimul rand - prejudecata generala, potrivit careia lunea este cea mai urata zi a saptamanii ne fac sa fim tristi!

In plus, in ianuarie, organismul uman se resimte dupa consumul abuziv de alcool si alimente din luna decembrie si faptul ca ziua este mult mai scurta decat noaptea si ca vor mai trece cateva luni pana cand lumina diurna va creste considerabil, iar nivelurile de vitamina D din organism vor putea sa se regenereze prin expunerea naturala la razele solare.

Cum se calculeaza “Blue Monday”

Formula de calcul a zilei "Blue Monday" tine cont de mai multi factori: conditiile meteo, nivelul datoriilor acumulate, numarul de zile care au trecut dupa Craciun, numarul de zile care au trecut dupa incalcarea obiectivelor trasate pentru noul an si nivelul scazut de motivatie.

W exprima conditiile meteorologice, d=debitul (diferenta intre datoriile acumulate si capacitatea noastra de a plati), T = timpul scurs de la Craciun, Q = timpul scurs de la inceputul Anului Nou, M = nivel motivational scazut, Na = necesitatea de a actiona, iar D exprima salariul.

Drept consecinta, astazi, in “Lunea Albastra”, oamenii sunt mai tristi, nu au chef de munca si sunt lipsiti de energie.

Cei mai predispusi sa pice in depresie de Blue Monday sunt cei care petrec foarte mult timp pe internet.

Specialistii recomanda activitati fizice care imbunatatesc starea de spirit, dar si vizionarea unor filme vesele sau inspirationale.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea