Social

#oua de paste #vopsea oua #inrosire oua #Joia Mare

Astazi, de Joia Mare, se inrosesc ouale

Saptamana dintre Florii si Paste este denumita, in traditia populara, Saptamana Patimilor. In aceasta perioada se tin diverse obiceiuri, pentru ca fiecare zi a acestei saptamani are o semnificatie aparte. Astazi este Joia Mare si, conform traditiei, se inrosesc ouale si se pregatesc bucate pentru a se da de pomana in amintirea celor care au trecut in nefiinta.

Obiceiul inrosirii oualor de Paste vine de la patimele pe care le-e suferit Iisus Hristos. Atunci cand a fost rastignit, Fecioara Maria i-a adus Mantuitorului un cos cu oua pe care i l-a lasat la picioare, iar acestea s-au inrosit de la sangele care se scurge de pe trupul lui Iisus.

In trecut, ouale se vopseau inainte de Paste cu fierturi de frunze si legume, precum sfecla rosie pentru a obtine culoarea rosie, cu frunze de nuc pentru culoarea verde, cu fiertura de mure pentru albastru, cu ceapa pentru galben si cu cafea pentru a obtine culoarea maro. Astazi, exista numeroase vopseluri, precum si alte accesorii de infrumusetare a oualor, autocolante sau sclipici.

Sursa foto: paste-peisaje.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea