Social

# superstitii luna albastra #Luna albastra #luna plina

Astazi avem Luna albastra. Cum te afecteaza acest fenomen

In noaptea de 21 spre 22 mai, vom avea din nou luna plina. Fenomenul de a avea de doua ori luna plina in decursul unei luni calendaristice a fost denumit luna albastra. Planeta Marte va fi si ea vizibila din aceasta cauza.

Luna și planeta Marte vor putea fi observate pe cer din aceasta seara si pana maine dimineata. Contrar denumirii, Luna nu va avea culoarea albastră, însă culoare roșie a planetei Marte va fi vizibilă, scrie libertatea.ro.

Numele „Luna albastră” a fost folosit în ultima perioadă pentru a descrie două dintre cele două luni pline apărute într-o singură lună calendaristică. Există diferite teorii și cu privire la faptul că această Lună plină rară este numită „albastră” („blue”). Una dintre aceste teorii susține că termenul „blue” provine din cuvântul arhaic „belewe” care înseamnă „a trăda”. Din acest motiv, pe vremuri, oamenii credeau că Luna, după care își coordonau activitățile agricole, îi trădează apărând plină în mod neașteptat, în afara periodicității calendaristice obișnuite, mai scrie libertatea.ro.

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea