Social

#cod galben #vremea weekend #prognoza meteo #vremea bucuresti #vremea mare #ploi vara # ploi bucuresti

Asta-i vara? Ploile nu se opresc, iar temperaturile scad si mai mult

Chiar daca zilele trecute am avut parte si de 36 de grade Celsius, temperaturi de vara adevarata, vremea a schimbat din nou foaia. Va ploua mult cel putin pana vineri dupa-amiaza, iar temperatura va scadea chiar si pana la 7 grade Celsius.

Meteorologii au emis un cod galben de ploi valabil pana maine, la ora 15.00, si care vizeaza 16 judete din Oltenia, sudul Banatului si al Munteniei, da si Dobrogea, unde izolat va cadea si grindina.

Vor fi ploi torentiale, cu descarcari electrice, vijelii, iar cantitatile de apa vor ajunge la 50 de litri pe metrul patrat, de aceea hidrologii spun ca in aceste zone este ridicat si riscul de inundatii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 grade in Oltenia si 27 de grade in Crisana, iar cele minime se vor situa intre 7 si 17 grade Celsius.

Pe de alta parte, medicii atrag atentia ca aceste schimbari bruste de temperatura pot afecta sanatatea. Cele mai frecvente afectiuni la care suntem predispusi sunt in special cele respiratorii, iar cei mai sensibili la imbolnaviri in aceasta perioada sunt copiii si batranii.

Foto: ziaruloval.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea