Social

#stres #aspirina #agitatie #efecte aspirina #aspirina stres

Aspirina, efect nebanuit asupra stresului. Iata ce au descoperit cercetatorii!

Aspirina, folosita pana acum pentru tratarea durerilor de cap sau simptomelor usoare de raceala, pare sa aiba efecte neasteptate asupra sanatatii emotionale. Cercetatorii americani de la Universitatea din Chicago au descoperit ca aspirina ar putea avea puternice efecte antistres!

Agitatia si stresul sunt doua dintre "bolile" de care sufera omul modern, iar in preajma sarbatorilor, acestea se intensifica si mai mult. Daca pana in prezent, specialistii recomandau tehnicile de relaxare nemedicamentoase pentru reducerea starii de nervozitate, este posibil ca de acum incolo aspirina sa fie prescrisa ca remediu pentru detensionare emotionala in perioade de agitatie si stres.

Cercetatorii americani din Chicago au descoperit, pe baza unor studii, ca iritabilitatea si starea de agitatie ar putea fi calmate cu ajutorul unor medicamente antiinflamatoare, precum aspirina sau ibuprofen. Explicatia ar fi aceea ca aceste stari de nervozitate ar aparea din cauza unor procese inflamatorii din corp.

Sursa foto: telegraph.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea