Social

Asociatia Tinerilor din Romania pentru Cultura si Normalitate

Va invita luni, 5 mai a.c., ora 17.00, la Institutul Francez – Sala ELVIRA POPESCU (Bulevardul Dacia 77), sa luati parte la deschiderea oficiala a proiectului „Zilele Europei la Bucuresti”, eveniment care se va desfasura in perioada 5-9 mai 2008, cu ocazia Anului Intercultural European 2008.

Parteneratului de Tineret Romano – Francez - 2008, care are ca scop punerea bazelor unei publicatii de tineret cu caracter cultural si inter-cultural in a carei redactie sa se regaseasca tineri din Uniunea Europeana.

Initial, se vor pune bazele unei publicatii cu participare romano-franceza, urmand sa se extinda in fiecare an la data de 9 MAI cu cate doua state membre ale Comunitatii Europene.

Redactia publicatiei va cuprinde tineri europeni, ce apartin unor culturi si state diferite, vizand punerea in comun a valorilor fiecaruia dintre ei, cunoasterea diferitelor culturi de pe continent, din spatiul comunitar, punerea in comun a ideilor si principiilor ce apartin tinerei generatii.

Parteneriatul de Tineret Romano – Francez - 2008 prevede semnarea unui acord de colaborarea a tinerilor A.T.R.C.N. cu un grup de tineri francezi in vederea realizarii unei publicatii europene de tineret adresata tinerilor in special, ce va aparea semestrial in cele doua state membre ale Uniunii Europene, urmand sa se extinda conform prevederilor Parteneriatului. Totodata se va organiza un plan pentru punerea in aplicare a proiectului organizatiei”Safar Expeditions Jeunesse”

Totoadata parteneriatul prevede organizarea de programe concrete pentru protejarea mediului inconjurator. Prin aceste programe se vor gasi solutii la problema schimbarilor climatice, se va pleda pentru un acord global privind aceste schimbari climatice dupa 2012 in cadrul campaniei europene „Voi controlati schimbarile climatice”.

In parteneriat vor fi prevazute prgrame de voluntariat pentru tineret, precum si colaborarea celor doua parti in realizarea unui program privind reintegrarea tinerilor defavorizati.

La acest eveniment au confirmat prezenta reprezentanti ai ambasadelor si consulatelor din Romania, personalitati ale lumii academice, societatii civile, lumii afacerilor, politicieni, mass-media.

Evenimentul va fi urmat de un dineu oficial.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea