Social

# asociatia environ #schimbari climateice

Asociatia Environ continua lupta impotriva schimbarilor climatice

Asociatia Environ a participat marti, 28 noiembrie 2017, la deschiderea oficiala a "Saptamanii Diplomatiei Europene 2017: focus clima", proiect initiat de Ambasadele Frantei, Spaniei, Suediei si Germaniei impreuna cu Institutul Cultural Roman si cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Evenimentul de inaugurare a fost deschis de Excelenta Sa, Doamna Ambasador a Frantei, Michele Ramis, Excelenta Sa, Domnul Ambasador al Germaniei, Cord Meier-Klodt si domnul Ionut Campeanu, Secretar de Stat Ministerul Mediului, care au subliniat in discursurile lor importanta colaborarii internationale in domeniul schimbarilor climatice si necesitatea unor actiuni concrete pentru implementarea rezolutiilor Acordului de la Paris care a fost deja ratificat de 168 state ce reprezinta circa 87% din totalul emisiilor de gaze cu efect de sera.

"Saptamana Diplomatiei Europene" se desfasoara in perioada 27 noiembrie – 7 decembrie si are drept scop evidentierea semnificatiei schimbarilor climatice, precum si gravele consecinte ale acestora, impulsionand dezbaterile pe acest subiect in societatea actuala. in lupta comuna impotriva modificarilor reflectate in clima, Europa doreste sa fie un model la nivel global si sa prezinte alternative de contracarare a efectelor negative ale schimbarilor climatice.

In cadrul evenimentului de inaugurare, a fost prezentat oficial filmul "The Age of Consequences" (regia Jared P. Scott, 2016), iar proiectiile de filme si documentare care subliniaza impactul schimbarilor climatice asupra vietilor noastre si importanta protejarii planetei vor continua pe toata perioada evenimentului, programul putand fi consultat aici.

In contextul sustinerii eforturilor Romaniei de implementare a Strategiei Nationale privind schimbarile climatice si crestere economica bazata pe emisii reduse de carbon, Ambasada Republicii Federale Germania in parteneriat cu Asociatia Environ va organiza in luna februarie 2018 simpozionul "Proiecte comune romano-germane pentru emisii reduse de CO2" ca parte a proiectului multianual inceput in 2014, "SOS Clima – Redu Amprenta de Carbon".

Evenimentul va avea drept scop intensificarea schimburilor de experienta romano-germane in ceea ce priveste masurile concrete la indemana autoritatilor locale, a societatii civile si companiilor de transpunere a rezolutiilor Acordului de la Paris COP21 privind incalzirea globala si reconfirmate in cadrul Conferintei ONU COP23 de la Bonn.

Informatii privind activitatile din cadrul "Saptamanii Diplomatiei Europene 2017: focus clima", sunt disponibile pe //bit.ly/2Ak5Unh, precum si pe www.sosclima.ro si www.facebook.com/climasos.

Despre Environ

Asociatia Environ este o organizatie colectiva, non-guvernamentala si non-profit care instituie in Romania principiul european al raspunderii extinse a producatorului in domeniul deseurilor de echipamente electrice si electronice, promovand activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectiva, reciclare si economie circulara in tara noastra. Informatii complete despre activitatea organizatiei sunt disponibile pe www.environ.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea