Social

#polite rca #societati de asigurare #autoturism #plata polite rca

Asiguratorii cer modificarea politelor RCA

Cateva societati de asigurare au anuntat ca vor initia un proiect prin care cer ca politele RCA sa nu mai fie platite pe autoturism, ci pe persona. Astfel, acestea vor incasa mai multi bani, iar soferii vor trebui sa cheltuiasca mai mult.

Aceasta initiativa a creat rapid polemica, deoarece multi soferi nu sunt de acord sa plateasca polita RCA pe persoana.

Societatile de asigurari sunt insa multumite cu acest proiect, deoarece aceasta masura ar duce la cresterea bazei de clienti, tinand cont de faptul ca in Romania exista 4,8 milioane de autoturisme. in timp ce numarul persoanelor care detin permise de conducere este de aproximativ 6 milioane.

"Impreuna cu mai multi asiguratori mari vom initia un proiect pentru modificarea legii RCA. Vom face lobby pentru a trece raspunderea pe sofer, asa cum se intampla in majoritatea tarilor cu traditie. Este nevoie de o schimbare a legii, o norma a supraveghetorului pietei nu este suficienta", a explicat Iulius Alin Bucsa, presedintele directoratului Astra Asigurari pentru Capital.

Sursa foto: jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea