Social

Asesoft a castigat campionatul, dar arbitrii au facut meciul „praf”

Cea mai echilibrata finala a campionatului national de baschet de dupa Revolutie si-a scris joi seara ultima pagina. asesoft a trecut de U Mobitelco, scor 82-66, in cea de-a saptea si ultima partida a finalei, dar arbitrii au facut meciul „praf”, cei trei fluierasi gresind in dese randuri.

Inaintea acestei partide scorul era egal, 3-3, astfel ca pentru prima oara in istoria finalei campionatului, pentru desemnarea castigatoarei a fost nevoie sa se joace si meciul sapte. Pentru Asesoft au marcat Obradovic (25), Cepulis (23), Griffith (9), Szijarto (7), Blidaru (5), Elliot (5), Hartman (3), Mihai Paul (3) si Carutasu (2). De partea cealalta, punctele formatiei clujene au fost inscrise de Krstanovic (23), Seals (11), Cuic (11), Silvasanu (6), Buckman (5), Medvedj (5), Lapuste (3) si Chetreanu (2).

„Nu pot respecta acesti oameni de nimic”

La finalul partidei, capitanul clujenilor, Mihai Silvasan, a acuzat dur arbitrajul din cele 7 partide ale finalei: „Respectam jucatorii Ploiestiului, respect conducatorii acestei echipe, dar nu pot respecta acesti oameni de nimic, arbitrii, care au facut din aceste meciuri un dezastru”.
De partea celalta, finantatorul ploiestenilor, Sebastian Ghita , a replicat: „Asesoft nu este Steaua, sebastian ghita nu este Gigi Becali, dar noi chiar stim sa umblam la butoane”, facand astfel aluzie la firma de calculatoare pe care o conduce.

Patronul si presedintele clujenilor si-au dat demisia


Mai mult, dupa meci, atat finantatorul U Mobitelco, Valentin Nica, cat si presedintele executiv Mircea Cristescu si-au anuntat retragerea de la echipa, acuzand arbitrajele de la cele sapte meciuri. „In cinci ani petrecuti aici am constatat ca nu putem juca baschet. Pentru mintea mea este putin complicat, nu este acel baschet care insemna fair-play. Este mai mult decat se poate suporta. In ceea ce priveste arbitrajul, incerc sa nu mai fac comentarii pentru ca nu are niciun rost. Am vorbit in ultimii cinci ani. Le doresc succes celor de la Asesoft, sa-si faca propriul lor campionat, cu jucatorii lor. Cu toata parerea de rau pentru acel public, este o comedie trista”, a declaratValentin Nica, cel care finanteaza de patru sezoane echipa din Cluj.

„Titlul nu a fost decis in teren”

„Din pacate n-am reusit in sapte ani sa aduc un titlu la Cluj, am terminat de doua ori pe locul doi, insa nu aceasta a fost promisiunea mea in momentul in care am venit la echipa. Principiile dupa care ma ghidez in viata nu ma lasa sa continui. Nu pot mai mult si nu mi-e rusine sa recunosc”, si-a motivat decizia, la randul sau, presedintele executiv. Mircea Cristescu a comentat si jocul sapte al finalei, acuzand maniera de arbitraj. „Au fost 42 de aruncari pentru Asesoft si doar 10 pentru noi. Baschetul pe care il stiu eu nu seamana deloc cu cel pe care il cunosc acesti arbitri. Este pacat ca acest titlu s-a decis la aruncari libere si nu de catre jucatorii din teren. A fost poate cea mai frumoasa finala care s-a jucat in ultimii ani in Romania si vreau sa felicit ambele echipe, atat pe ai nostri, cat si pe baietii de la Ploiesti”, a mai spus presedintele demisionar.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea