Social

Arta, dans contemporan si proiectii video la MNAR

Sambata, 19 mai 2007, cu ocazia celei de-a treia editii a Noptii Muzeelor, Muzeul National de Arta al Romaniei invita publicul sa viziteze in nocturna Galeria Nationala si expozitia 'Mobilier provincial francez', care vor ramane deschise pana la miezul noptii (accesul in sali este liber si este permis pana la orele 23.30). Anul acesta MNAR mizeaza pe interdisciplinaritate si propune un proiect inedit in care se imbina artele plastice, dansul, coregrafia si proiectiile video. Corpuri in oglinda este un proiect realizat in colaborare cu Asociatia ArtLink, cu sprijinul Centrului National al Dansului. Incepand cu orele 21.00 in curtea muzeului se va desfasura un spectacol-instalatie de dans contemporan insotit de proiectii video pe cladire. Cinci tineri coregrafi – Alexandra Pirici, Andreea Capitanescu, Ana Catalina Gubandru, Carmen cotofana si Valentina de Piante Niculae - au pregatit cate un moment de dans inspirat de lucrari aflate in Galeria de Arta Romaneasca Moderna. Operele de arta devin astfel un teritoriu nou de explorare coregrafica care pune in valoare sensurile lucrarilor plastice si le imbogateste cu noi intelesuri.Artistul vizual Vali Chincisan a realizat un montaj video cu lucrarile de arta ce au inspirat dansurile, care va fi proiectat pe cladirea muzeului, in dialog cu piesele coregrafice. Alaturi de sediul central al MNAR si Muzeul Colectiilor de Arta (Calea Victoriei 111) isi asteapta vizitatorii nocturni tot pana la miezul noptii. In aceasta zi publicul are acces liber in timpul orarului obisnuit de vizitare (11.00 -19.00) si la expozitiile temporare deschise la Muzeul National de Arta al Romaniei - 'Donatia de grafica Eugen Gasca' si 'Wifredo Lam. Cartografie intima', precum si la celelalte doua muzee-satelit: Muzeul K.H. Zambaccian si Muzeul Theodor Pallady . Prima editie a Noptii Muzeelor a avut loc pe 14 mai 2005 la initiativa Ministerului Culturii si Comunicarii din Franta si s-a bucurat de un imens succes. Anul acesta mai mult de 5.000 de muzee din Europa au primit invitatia de a participa la cea de-a treia editie a evenimentului ce isi propune sa atraga spre muzee un public nou, format mai ales din tineri, si sa determine o mobilizare a muzeelor europene si a publicului acestora in vederea construirii unei Europe a culturii.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.