Social

#armata #sporuri #functionari publici #politisti #medici #magistrati

Armata este pe primul loc la sporuri

Sporurile amenintate cu taierea de catre Guvern sunt salvate unul cate unul. Bugetarii din sanatate si educatie au primit asigurari ca nu li se vor taia din sporuri si functionarii publici au amenintat cu greva generala si si-au imbunatatit si ei situatia. Armata ramane pe primul loc la numarul de sporuri acordate.

Prin taierea a 20 dintre cele circa 27 de sporuri ale bugetarilor din administratie, cum ar fi cele pentru cunoasterea limbilor straine sau pentru orele suplimentare, Guvernul ar fi vrut sa faca economii de peste 400 milioane de euro in 2009.

Angajatii institutiilor militare au peste 40 de sporuri care includ: solde de merit si de grad, indemnizatii de comanda si de dispozitiv, sporul de cifru, sporul pentru soferi, spor pentru protectia demnitarilor, sporul de conditii periculoase, prime de parasutare si de scufundare etc.

Pe locul al doilea in topul sporurilor se afla functionarii, cu cele 27 de bonusuri, printre care sunt cele de confidentialitate , de mobilitate, de cunoastere a limbilor straine, de izolare). Urmeaza politistii si cadrele medicale cu 20 de sporuri, conform Romania Libera.

Premierul Emil Boc a declarat sambata ca Executivul nu intentioneaza sa afecteze sistemul educational prin eliminarea de sporuri privind deplasarea profesorilor in mediul rural si a sporurilor dascalilor de la tara.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.