Social

#arhitect #capitala #demisie

Arhitectului-sef al Capitalei nu-i e frica de Oprescu: Nu demisionez, sunt cel mai bun

 Ahitectul-sef al Capitalei, Adrian Bold , se opune hotararii edilului general Sorin Oprescu si refuza sa demisioneze pentru ca "este cel mai bun".

"Nu demisionez pentru ca sunt cel mai bun. Eu, in mod subiectiv, asa cred despre mine. Dar nu conteaza parerea mea, pur si simplu persoana asta nu exista nominalizata. Daca as vedea o persoana pe care nu pot s-o contest, m-as ridica de pe scaun si as pleca imediat", a declarat BOLD pentru Evenimentul Zilei, spunand ca nu se va lasa inlaturat nici de frica presiunilor lui Oprescu, nici de frica unor capete de acuzare pentru care Comisia de disciplina a municipalitatii il va audia joi.

Arhitectul-sef a recunoscut insa ca va accepta sa demiosioneze doar daca va fi inlocuit cu cineva mai bun decat el, iar cum altul spune ca nu este... "Din punct de vedere profesional nu ma simt cu musca pe caciula. Maturitatea politica incepe atunci cand in locul unui individ cu o limita a competentelor apare un succesor vizibil superior celui pe care l-a inlocuit", a adaugat Bold.

Bold a avertizat ca va da in judecata Primaria Generala, asa cum a mai facut-o, pana la Curtea Europeana, unde spera sa-si gaseasca dreptatea.

Bold a povestit ca nu e prima oara cand i se cre demisia: "in diverse moduri, solutia demisiei arhitectului-sef a fost avansata de toti candidatii la primarie: Lis, Basescu, Videanu, Oprescu. Constat ca e un automatism al noilor guverna ri si mai putin se leaga de ideea de a 'salva Bucurestiul'".

Despre zvonurile potrivit carora toate proiectele aprobate in Bucuresti trec prin firma sotiei, Bold spune ca el n-are nicio firma, iar nevasta "e arhitect, lucreaza, nu face PUZ-uri, ca i-am interzis, nu are o firma de intermediere sau comisioane".

"Nu primesc spaga aici. I-am spus domnului Oprescu ca, daca vine un singur locuitor al Bucurestiului sa-mi spuna ca 12 ani de zile mi-a dat un euro sau un RON ca sa-i semnez nu stiu ce, in momentul ala ma predau", a mai spus arhitectul.

Desi pare ca tine cu dintii de postul pe care il ocupa in acest moment, Adrian Bold spune ca nu vrea sa lase "impresia unui functionar lipit de scaun, nici a unuia slab care paraseste corabia".

"Nici ca imi asum toate minciunile care s-au vehiculat in ultima vreme. Vreau sa fiu cercetat de Comisia de disciplina si de orice alta instanta. E posibil sa-mi dau demisia. O data ca am obosit, apoi ca sunt profund jignit de ceea ce mi s-a intamplat", a tinut sa precizeze BOld.

"Domnul primar deja a pus sentinta. Voi contesta decizia nu ca sa-mi pastrez pozitia, ci pentru ca notiunea de dreptate trebuie sa persiste. Nu vreau sa fac rezistenta in primarie

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea