Social

#metale pretioase #eucalipti #extragere aur

Arborii care extrag aurul din sol si il retin in frunze

O echipa de cercetatori australieni a descoperit ca eucaliptii au proprietati nebanuite. Acestia au capacitatea de a extrage aurul din sol in cazul in care cresc deasupra unui zacamant, depozitand metalul pretios in frunzele lor.

Descoperirea facuta de oamenii de stiinta este una uimitoare, tinand cont ca pana acum nu exista nicio dovada clara care sa ateste faptul ca vegetatia poate absorbi aurul din sol. Au existat prelevari de concentratii mici de aur din arbori, insa acestea puteau fi doar un simplu praf de aur adus de vant, au precizat cercetatorii.

Acum insa, dupa studierea mult mai atenta a sitului australian Freddo Gold Prospect, unde aurul se afla la o adancime de 35 de metri, cercetatorii au descoperit, cu ajutorul razelor X, particule de aur in frunzele, ramurile si scoarta eucaliptilor.

Cele mai mari concentratii de aur fost gasite insa in frunze. "Aurul este probabil toxic pentru plante si, de aceea, este dus spre extremitati sau spre zone din interiorul celulelor, pentru a reduce reactiile biochimice daunatoare", au declarat oamenii de stiinta.

Sursa foto: francescovalori.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea