Social

#arad #vin #pictura #fotografie #promovare #capitala culturala europeana #gastronomie

Aradul, candidat pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021

La inceputul lunii martie, la Buxelles va fi promovata candidatura orasului Arad pentru "Capitala Culturala Europeana" in anul 2021. In cadrul evenimentului "Arad, cetate europeana a diversitatii culturale" vor fi prezentate viata si cultura orasului.

Evenimentul va avea loc pe 5 martie la sediul Parlamentului European si va cuprinde expozitii de pictura, fotografie si filme documentare despre traditiile Aradului. Totodata va fi organizata si o degustare de produse gastronomice traditionale si vinuri din Podgoria Aradului.

Edilii orasului sunt de parere ca Aradul este un model de multiculturalism si multietnicitate, iar acestea sunt si punctele sale forte in competitia pentu titlul de "Capitala culturala europeana".

De altfel, si Iosif Matula, coinitiatorul actiunii de la Bruxelles, crede in modelul de coabitare a mai multor etnii, fiecare cu exprimarea sa culturala, pe care orasul Arad il propune.

Sursa foto: //www.intervestmedia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea