Social

Aproximativ 230.000 de elevi vor sustine Bacalaureatul 2008

Cei aproximativ 230.000 de elevi care s-au inscris, anul acesta, la examentul de bacalaureat au fost repartizati in 674 de centre de examen din toata tara, prima proba - limba si literatura romana, oral - urmand sa aiba loc pe 23 si 24 iunie, a anuntat, marti, Ministerul Educatiei.

Probele orale vor continua pe 24 si 25 iunie cu limba si literatura materna, respectiv 25 si 26 iunie - limba si literatura moderna.

Examenele orale sunt eliminatorii. Astfel, un elev care nu obtine nota minima 5 nu va mai putea continua examenul in aceasta sesiune. Daca nu stiu sa rezolve subiectul pe care l-au extras, elevii au dreptul la un al doilea, dar nota va fi mai mica cu un punct. Subiectele pentru probele orale, care au fost afisate inca de la inceputul lunii aprilie pe site-ul //www.subiecte2008.edu.ro/, pot fi rezolvate in maximum 10-15 minute, dupa cum precizeaza Ministerul Educatiei.

Fiecare elev va fi examinat de cate doi profesori de specialitate, in prezenta a cel putin trei candidati. Cei doi profesori vor da cate o nota fara zecimale, iar diferenta dintre cele doua note nu trebuie sa fie mai mare de un punct.

Metodologia de bacalaureat mai prevede ca la probele orale si practice nu se admit contestatii .

De asemenea, ministerul a interzis strangerea de fonduri de la elevi sau parinti, orice fel de contributii banesti urmand sa fie pedepsite prin lege.

Nu se cere o taxa de examen pentru elevii care au terminat licee de stat. Liceenii care au terminat fiecare an cu medii mai mari de 9,50 si vor obtine media 10 la cele sase probe din cadrul bacalaureatului vor primi diplome de merit.

Prima proba scrisa, cea de limba si literatura romana, va avea loc vineri, 27 iunie. Pentru corectarea lucrarilor au fost pregatite 137 de centre zonale de evaluare.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea